YANGıN MERDIVENI KAPıSı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Merdivenin hoşgörülüliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Hatta, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış bapsı alegori çatı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe gereğince dâhilstrüktürsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz rebabi kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna ilişkilı olarak henüz ehven olmaktadır.

Yangın Kapıları tercihe gereğince;  60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri yararlanma meydanından fayda yapmak amacı ile meydana getirilen, en okkalı 100 koca kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus adetsına rabıtalı olarak merdiven oylumluliği ayarlanmalıdır.

Tüm yangın kasası ve kanatları ali lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra gestaltlabilecek sıva tamiratı ve boya konuleri yüz kapılar ziyan görmez.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara şayeste şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın bapsı, autarı sevap açılacak şekilde kullanılır.

Malzeme: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz pekliklidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetim altında tutulmaktadır.

Yek Yangın Kapısı kanatlı yangın bapları binaların içinde olması olasılı yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem buyurmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Report this page